Dags för ny sadel?

Hej!

Jag hoppas att ni har det bra i sommarsolen! Visst har det varit bra väder? Helt galet, men idag så både blåser och regnar det i Umeå. Riktigt ruskigt väder faktiskt. Jag tänkte ger er lite tips på en ny spännande produkt. Som ni säkert märkt så händer det ganska mycket med sadlar till cyklar just nu. Det är såklart att hitta en sadel som skall passa till alla och därför så kommer det olika varianter.

Något som är extra populärt och "inne" just nu är kortare och bredare sadlar. Jag har därför testat den helt nya sadeln Dimension från Prologo.

Den är inte bara 3-3,5 cm kortare än min vanliga MTB sadel, den är också mycket bredare, närmare 143 bred. Så varför gör man då denna typ av sadel? Tanken är att du skall "sitta" bättre i sadeln och få mer kraft ned i pedalerna. Man har jobbat hårt med olika nivåer av dämpning i sadel så att du skall få optimalt stöd efter åkstil. På denna sadel finns även PAS systemet, det gör att man har en ganska stor del av sadeln som faktiskt saknas! Detta skall avlasta dom lite känsligare delarna och göra cyklingen ännu trevligare.

Ruskigt snyggt tycker jag. Men hur tycker jag då att sadeln fungerar? Det är inte helt enkelt att säga hur den fungerar. Jag sitter väldigt bra på den, det känns stabilt, kraftfullt och väldigt skönt helt enkelt. Jag har dock inte riktigt fått till inställningarna på den ännu. Jag har lite problem med att den tog i baksida lår, men det blev bättre när jag flyttade bak den lite. Eftersom det är helt andra mått och form på den så kan man inte använda sina gamla siffror utan det blir liksom att ställa in den helt på nytt. Men den är otroligt skön och på längre turer sitter man verkligen bra. Jag kommer att fortsätta att testa den och jag tycker att du bör pröva en också.

Lycka till och hör av dig om du har några frågor eller funderingar.

Du hittar mer om sadeln här och kan även beställa ditt ex: Prologo Dimension